Ahad lepas tak kemana-mana so situasi masak-masak pon berjalan ler kat umah kan. maklom ler cuti-cuti ne ler masak tok ank2 n suami...hehehe
Bahan-bahannyer;
~5 ekor ketam (bersihkan dan dipotong 2)
~santan pekat (1 biji kelapa)
~10 biji cili padi
~2 biji bawang merah dan putih
~2 batang serai
~sedikit garam dan gula
~sedikit serbuk kunyit
Caranya;
Blend cili padi,bawang merah dan putih.2 batang serai diketuk.Masukkan santan ke dalam periuk bersama bahan-bahan yang telah diblend tadi serta serai yang telah diketuk bersama sedikit serbuk kunyit. kacau santan perlahan-lahan kemudian masukkan ketam. Masukkan garam dan gula.
emm dapnya...tak toleh kiri kanan dah...hehehe
ReplyDeleteaaa..sedapnyer iman..aku suker ketam..leka tau kalau dpt mkn ketam..nak2 lagi ketam cili padi...
ReplyDeleteYa Allah..sedapnyer iman..terliur nengok ketamnya.
ReplyDelete