Klik..Klik..

Thursday, 26 December 2013

MAJLIS IHTIFAL Dihah Yg ke-2...

Tamat sudah persekolahan dihah di Tadika Pasti setelah 2thn bersekolah disitu...terima kasih diucapkan kepada cikgu2 yg mengajar dihah....so thn hadapan dihah akan bersekolah di Sek Keb Pandan Indah...
Dihah dah darjah satu...dah beso ank dare aku nie...


Cuti Cuti Bersama Orang Baru.. "Muhammad Khalif Adam"

Sudah sekian lame x bercite-cite kat dalam blog nie...
So kali nie kami sekeluarga bercuti di Cameron Hinglands lagi tp kali ni lain sikit sebab kami bwk org baru bercuti bersama...Muhammad Khalid Adam org baru dlm keluarga kami...
Sebenarnye cuti-cuti nie utk menghabiskan baki2 cuti semasa berpantang...
dan nak bwk dak kecik nie jln2 jauh sikit...hehehehe....
so layan pic k...


Nie ler Muhammad Kahlif Adam 










Wednesday, 17 July 2013

YaHoooo SaYa MeNaNg....

Sukan tahunan sek dihah...alhamdulillah tahun nie dihah join sume acara yg die masuk sbb tahun lepas die cam malu2 nak join...tp tahun nie bukan main bersemangat lg so sebagai habuan nyer tgk ler tu byk kan dihah dapat hadiah...tahniah kakak!!



sowi ek adik masuk kan gbr awk skali...


ok sekian.

Thursday, 6 June 2013

StEaMbOOt TiMe Di CaMeRon HiGlaNdS

Minggu lepas bercuti di cameron highlands pastu sebelom balik kl layan 
steamboot kat Glory 78 nie...yummy...yummy...





Wednesday, 22 May 2013

Selamat Hari Guru

Walaupon ari guru dah lepas tp nak wat gak n3 nie...sbb ari ni Tadika Pasti Al-Huda (sekolah dihah) wat sambutan hari guru...so nak cite nyer gbr kat bawah tu hadiah yg dihah bg pada cikgu kelas nyer...


Monday, 29 April 2013

Monday, 22 April 2013

Laksa Penang...


Bile cuti jew mesti masak-masak kan...so untuk minum petang semalam aku 
wat laksa penang untuk kami sekeluarga...



Monday, 15 April 2013

JoM LaYaN NoVeL....

Novel Suamiku Tak Romantik Tapi Autistik...jom bace sinopsis sikit k...

Nura Alia seorg gadis periang yg telah jatuh cinta dengan Syed Azmi seorg ank Datuk yg kaya dan handsome! Walaupon die tahu Syed Azmi seorg womaniser, Nura Alia yakin bahawa lelaki itu pasti akan meninggalkan gelaran itu demi cinta mereka bersama....Akhirnya dari cinta ia berubah benci! Syed azmi juga hampir-hampir meragut kesucian Nura Alia. Nura Alia menyimpan dendam kesumat pada lelaki itu.

Penat ar nak taip bebanyak kalo nak tahu korang beli n bace je la sendiri novel nie ek...(SORRY)
jom layan sesame ek...



Tuesday, 9 April 2013

Thanks Nuffang


Time kasih banyak2 pada nuffang....pembaca setia blog imanshafri.blogspot.com nie rerajin ler click2 iklan yang ado di blog nie
jasa baik korang  amat ler dihargai...hehehehe

Bihun Sup Simple jewww.....

weekend ritu hubby mintak wat kan bihun sup tok mkn tengahari boring kate nyer makan nasi so aku pon wat ler bihun sup simple nie...
Lagi pon anak2 pon memang suke makan bihun sup ni...mereka kalo bab sup nie memang berselera makan nyer (terutama sakali si kecik tue bertambah2 makan nyer...)






Friday, 5 April 2013

~~Ketam Masak Lemak Cili Padi~~


Ahad lepas tak kemana-mana so situasi masak-masak pon berjalan ler kat umah kan. maklom ler cuti-cuti ne ler masak tok ank2 n suami...hehehe


Bahan-bahannyer;
~5 ekor ketam (bersihkan dan dipotong 2)
~santan pekat (1 biji kelapa)
~10 biji cili padi
~2 biji bawang merah dan putih
~2 batang serai
~sedikit garam dan gula
~sedikit serbuk kunyit

Caranya;
Blend cili padi,bawang merah dan putih.2 batang serai diketuk.Masukkan santan ke dalam periuk bersama bahan-bahan yang telah diblend tadi serta serai yang telah diketuk bersama sedikit serbuk kunyit. kacau santan perlahan-lahan kemudian masukkan ketam. Masukkan garam dan gula.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...