Klik..Klik..

Monday, 29 April 2013

Monday, 22 April 2013

Laksa Penang...


Bile cuti jew mesti masak-masak kan...so untuk minum petang semalam aku 
wat laksa penang untuk kami sekeluarga...



Monday, 15 April 2013

JoM LaYaN NoVeL....

Novel Suamiku Tak Romantik Tapi Autistik...jom bace sinopsis sikit k...

Nura Alia seorg gadis periang yg telah jatuh cinta dengan Syed Azmi seorg ank Datuk yg kaya dan handsome! Walaupon die tahu Syed Azmi seorg womaniser, Nura Alia yakin bahawa lelaki itu pasti akan meninggalkan gelaran itu demi cinta mereka bersama....Akhirnya dari cinta ia berubah benci! Syed azmi juga hampir-hampir meragut kesucian Nura Alia. Nura Alia menyimpan dendam kesumat pada lelaki itu.

Penat ar nak taip bebanyak kalo nak tahu korang beli n bace je la sendiri novel nie ek...(SORRY)
jom layan sesame ek...



Tuesday, 9 April 2013

Thanks Nuffang


Time kasih banyak2 pada nuffang....pembaca setia blog imanshafri.blogspot.com nie rerajin ler click2 iklan yang ado di blog nie
jasa baik korang  amat ler dihargai...hehehehe

Bihun Sup Simple jewww.....

weekend ritu hubby mintak wat kan bihun sup tok mkn tengahari boring kate nyer makan nasi so aku pon wat ler bihun sup simple nie...
Lagi pon anak2 pon memang suke makan bihun sup ni...mereka kalo bab sup nie memang berselera makan nyer (terutama sakali si kecik tue bertambah2 makan nyer...)






Friday, 5 April 2013

~~Ketam Masak Lemak Cili Padi~~


Ahad lepas tak kemana-mana so situasi masak-masak pon berjalan ler kat umah kan. maklom ler cuti-cuti ne ler masak tok ank2 n suami...hehehe


Bahan-bahannyer;
~5 ekor ketam (bersihkan dan dipotong 2)
~santan pekat (1 biji kelapa)
~10 biji cili padi
~2 biji bawang merah dan putih
~2 batang serai
~sedikit garam dan gula
~sedikit serbuk kunyit

Caranya;
Blend cili padi,bawang merah dan putih.2 batang serai diketuk.Masukkan santan ke dalam periuk bersama bahan-bahan yang telah diblend tadi serta serai yang telah diketuk bersama sedikit serbuk kunyit. kacau santan perlahan-lahan kemudian masukkan ketam. Masukkan garam dan gula.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...